Cornuri cu rahat

Jun 28, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru foietaj
  • 2,9 kg faina
  • 250 g faina de modelat untul
  • 500 g faina ptr turat aluatul
  • 2,9 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 90 g sare
  • 45 ml otet
  • Pentru umplutura
  • 4 kg rahat
  • 100 g faina
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 600 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,200 l apa calduta si se fierbe. Rahatul se pudreaza cu faina si se taie bucati. Uleiul se incalzeste pina la temperatura de 35-40°C.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C) si se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina iaina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C pana isi mareste volumul de 2-3 ori.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40’C) si vanilina. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina se adauga treptat grasimea incalzita (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cind aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit in vasul acoperit 60-90 minute. In timpul dospirii se realizeaza 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se intind cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei in foi triunghiulare cu grosimea de 0,5 cm. La baza triunghiului se asaza bucatile de rahat. Se indoiesc marginile de la virf spre baza si se ruleaza spre varf. Se asaza in tava unsa, se modeleaza in forma de corn, se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ou la suprafata. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri