Jun 19, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 165 ml. apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2 litri apa calduta si se fierbe. Rahatul se pudreaza cu faina si se taie bucati.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C pana isi mareste volumul de 2-3 ori.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C), vanilina si esenta. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Framantarea se considera terminata, cind aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit circa 60-90 minute. in timpul dospirii, se realizeaza 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se intind cu merdeneaua (sucitorul) pe planseta unsa cu ulei, in foi triunghiulare, cu grosimea de circa 0,5 cm. La baza triunghiului se asaza bucatile de rahat si se ruleaza spre virf. Se asaza in tava unsa, se modeleaza in forma de corn, se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).