Cornuri sucevene cu rahat (din aluat dospit)

Jun 19, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 250 g drojdie de bere
  • 600 ml lapte
  • sau 60 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 3,8 kg faina
  • 1,4 l lapte sau140 g lapte praf
  • 700 g zahar
  • 250 g oua (5 bucati) sau 55 g praf de oua integral
  • 30 g sare
  • 10 g esenta (lamiie, rom)
  • vanilina
  • Pentru umplutura
  • 2,6 kg rahat
  • Pentru modelat si uns tavile
  • 150 g ulei
  • Pentru decor
  • 150 g oua (3 bucati)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 165 ml. apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2 litri apa calduta si se fierbe. Rahatul se pudreaza cu faina si se taie bucati.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C pana isi mareste volumul de 2-3 ori.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C), vanilina si esenta. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Framantarea se considera terminata, cind aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit circa 60-90 minute. in timpul dospirii, se realizeaza 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se intind cu merdeneaua (sucitorul) pe planseta unsa cu ulei, in foi triunghiulare, cu grosimea de circa 0,5 cm. La baza triunghiului se asaza bucatile de rahat si se ruleaza spre virf. Se asaza in tava unsa, se modeleaza in forma de corn, se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 90 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri