Jun 19, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 1,900 1 apa calduta si se fierbe. Praful de oua se dizolva in circa 860 ml. apa calduta. Margarina si uleiul se incalzesc, pina la temperatura de 35-40°C.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in 900 ml. lapte cald (35-40°C). Se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, 30-40 minute.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, laptele, margarina si uleiul, esenta de lamiie si vanilina, pana se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se acopera cu o pinza alba si se lasa la dospit pe planseta presarata cu faina, 40-60 minute.
Prepararea siropului
Zaharul se caramelizeaza, apoi se dizolva in aproximativ 500 ml apa si se fierbe 20-25 minute.
Divizarea si modelarea aluatului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in fitile cu grosimea de 1,5 cm. Din fiecare fitil se realizeaza produsul sub forma de opt, se lasa in repaos 5-10 minute.
Oparirea si coacerea produsului
Covrigii se oparesc in sirop 5-10 minute pina se ridica la suprafata lichidului. Se scot cu o paleta, se lasa putin sa se scurga si se asaza in tava. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).