Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Miezul de nuca se alege de impuritati si se macina. Margarina se incalzeste pana la temperatura de 40-45°C.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, se adauga zaharul dizolvat in frisca, margarina incalzita, bicarbonatul dizolvat in otet si esenta de rom. Se obtine o compozitie care se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la odihna 15-20 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se imparte in 100 bucati egale, care se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in forma de fitile cu grosimea de circa 1 cm. Se unesc capetele si se obtin covrigii sub forma de inel. Se asaza in tava, se lasa la odihna 10-15 minute, se ung cu albus de ou la suprafata, se presara cu nuca si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).