Covrigi cu nuca (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 4,2 kg faina
  • 1,6 kg zahar farin (pudra)
  • 1,6 kg oua (32 buc) sau 360 g praf de oua integral
  • 700 g unt amestec cu margarina 50%
  • 1 g vanilina
  • 50 ml esenta de lamaie
  • 10 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g ulei
  • Pentru decor
  • 100 g oua (2 buc)
  • 400 g miez de nuca
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 1,100 litri apa calduta. Untul se incalzeste la temperatura de 35-40°C. Miezul de nuca se alege de impuritati si se macina.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea, vanilina si esenta de lamaie. Se continua baterea pana cand compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga treptat faina, se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate dupa care se lasa la rece circa 30 minute.

Modelarea, coacerea

Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza pe planseta unsa cu ulei, in fitile cu grosimea de circa 1 cm, se unesc colturile si se obtin covrigi in forma ovala. Se asaza in tava tapetata cu hartie, se lasa sa creasca 10-15 minute, se ung cu ou la suprafata, se presara cu nuca si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • Un covrig: 65 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri