Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 1,100 litri apa calduta. Untul se incalzeste la temperatura de 35-40°C. Miezul de nuca se alege de impuritati si se macina.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea, vanilina si esenta de lamaie. Se continua baterea pana cand compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga treptat faina, se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate dupa care se lasa la rece circa 30 minute.
Modelarea, coacerea
Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza pe planseta unsa cu ulei, in fitile cu grosimea de circa 1 cm, se unesc colturile si se obtin covrigi in forma ovala. Se asaza in tava tapetata cu hartie, se lasa sa creasca 10-15 minute, se ung cu ou la suprafata, se presara cu nuca si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).