Covrigi cu unt (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 5,3 kg faina
  • 1,9 kg oua (38 buc) sau 430 g praf de oua integral
  • 2,1 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 1,6 kg zahar
  • 1 g vanilina
  • 50 ml esenta de vanilie
  • 10 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru decor
  • 150 g oua (3 buc)
  • 350 g zahar
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 1,250 l apa calduta. Untul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, untul, vanilina, esenta de lamaie. Se obtine o compozitie care se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa in repaos circa 30 minute.

Modelarea, coacerea covrigilor

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in fitile cu grosimea de 1, 5 cm se unesc capetele si se obtine produsul sub forma de inel. Se asaza in tava, se lasa la odihna 10-15 minute, se ung cu ou la suprafata, se presara cu zahar, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 90 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri