Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 1,250 l apa calduta. Untul se incalzeste la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, untul, vanilina, esenta de lamaie. Se obtine o compozitie care se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa in repaos circa 30 minute.
Modelarea, coacerea covrigilor
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se modeleaza pe planseta presarata cu faina, in fitile cu grosimea de 1, 5 cm se unesc capetele si se obtine produsul sub forma de inel. Se asaza in tava, se lasa la odihna 10-15 minute, se ung cu ou la suprafata, se presara cu zahar, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).