Creasta de cocos (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 5,3 kg faina
  • 2,650 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 1,1 ml lapte sau 110 g lapte praf
  • 150 g drojdie de bere
  • 550 g oua (11 buc) sau 125 g praf de oua integral
  • 500 g zahar
  • Pentru umplutura
  • 2,650 g rahat
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru uns
  • 300 g oua (6 buc)
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 365 ml apa calduta. Laptele praf se dizolva in 1,100 l apa calduta. Rahatul se pudreaza cu faina si se taie bucati subtiri.

Prepararea aluatului

Drojdia se dizolva in lapte, se adauga untul zaharul si ouale si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta tare care se lasa in repaos circa 30 minute.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, se obtine o foaie cu grosimea de circa 0,5 cm care se taie in straifuri cu latura de aproximativ 6 cm. La mijlocul straifului se asaza bucatile de rahat, se unge marginea straifului cu ou, apoi se pliaza in doua. Marginile suprapuse, se cresteaza la distanta de 1 cm dupa care se portioneaza in bucati de 5-6 cm. Se modeleaza in forma de semicerc si se obtine produsul in forma de creasta de cocos. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere si racire, se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri