Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Faina si cacaoa se cern.
Tehnica prepararii
Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar, se adauga faina, cacao si se subtiaza cu lapte cald. Se fierb 15 minute, la foc moderat, amestecând continuu. Se adauga albusurile batute spuma cu 100 g zahar, continuand fierberea circa 10 minute. Vasul se retrage de pe foc, se adauga, vanilina sau zahar vanilat, se amesteca pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca putin. Crema obtinuta se portioneaza in compotiere sau cupe si se lasa sa se raceasca. Sosul se prepara astfel: laptele se amesteca cu zahar si cacao, se fierbe la foc moderat 10 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in compotiera sau cupa. Se serveste rece, cu sos de cacao.