Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe. Lamâia se spala, se rade si se extrage sucul. Se caramelizeaza 150 g zahar, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma in care se prepara crema sau dupa caz in alt vas. Formele respective se tapeteaza cu zahar caramel prin aplecarea formei, pâna la inaltimea la care va ajunge crema astfel ca peretii acesteia sa se acopere cu zahar.
Tehnica prepararii
Ouale se amesteca la cald, cu 200 g zahar, se adauga lapte, vanilina sau zahar vanilat, razatura si suc de lamâie. Aceasta compozitie se toarna in formele tapetate cu zahar caramel si se asaza intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor, cu temperatura moderata, 45 minute. Crema se lasa sa se raceasca complet si se rastoarna pe platou sau farfurioara.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste rece, cu siropul format.