Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe. Portocalele se spala, se rade coaja si se extrage sucul. Zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma in care se prepara crema, sau dupa caz, in alt vas. Formele respective se tapeteaza cu zahar caramel, prin aplecarea formei, astfel ca peretii acesteia sa se acopere cu zahar, pâna la inaltimea la care va ajunge crema.
Tehnica prepararii
Ouale se amesteca la cald cu 200 g zahar vanilat, razatura si suc de portocale. Aceasta compozitie se toarna, in forma sau formele tapetate cu zahar caramel si se asaza intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor, cu temperatura moderata, 45 minute. Crema se lasa sa se raceasca pe platou sau farfurie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste rece, cu siropul format.