Dulceata de afine

Jul 12, 2009 - Dulciuri

O dulceata care se face foarte usor

Ingrediente
  • o farfurie adanca plina cu varf de afine
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)

  • Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita (vezi foto mic).
  • Pentru ca dulceata si gemul sa nu faca mucegai deasupra, in borcan, se presara inainte de capsare un strat fin de scortisoara peste compozitia din borcan - vezi foto mic). Scortisoara se pune cind dulceata s-a racit

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri