Dulceata de capsuni (2)

Jun 4, 2013 - Dulciuri

Cu dulceata de capsuni a inceput sezonul dulceturilor pentru mine.De data aceasta am incercat o alta reteta, facand intai siropul.

Ingrediente
  • 3 kg. capsuni
  • 2 kg. zahar tos
  • 1 lamaie(zeama de lamaie)
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Intr-o cartita de 6 l am pus 2 kg. zahar tos si 1l. de apa si le-am pus pe foc pentru un sirop mai legat.

Capsunele spalate si curatate de codite le-am pus in cratita cand siropul a fost legat bine.

Am fiert aproape o ora la foc moale.Se spumuieste din cand in cand folosind o lingura sau spatula din lemn.

Cand siropul dulcetei este legat-sa stea ca o bobita pe o farfurie uscata(ca in a doua imagine),se adauga zeama de la o lamaie si se mai da cateva clocote(3-4 minute de fiert).

Lasam dulceata sa se racoresca putin,apoi o punem in borcanele spalate si sterilizate. Le capacim si le asezam frumos in camara.

  • Atentie!Nu se amesteca in cratita cu lingura.
  • Am cumparat capsune mai mici pentru a nu se sfarama.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri