Dulceata de capsuni

May 29, 2009 - Dulciuri

S-au copt capsunile. Sa trecem la treaba!

Ingrediente
  • 1 kg. zahar
  • 1,500 kg. capsuni sau o farfurie adanca plina cu varf
  • o lamaie
  • 3 pahare cu apa
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Intr-o cratita de 4l. se pune zaharul si apa.Se fierbe la foc iute pana se leaga.Acesta este siropul pentru dulceata. Se incearca daca este bine legat punandu-se putin sirop pe marginea unei farfurii. Daca pe marginea farfuriei ramane ca o bobita ,atunci siropul este legat.

Peste sirop se pun capsunile. Se fierbe in continuare la foc moderat. Dulceata este gata cand luand sirop din cratita si punandu-l pe farfurie ramane o bobita. Acum se adauga si zeama de la o lamaie, lasandu-se pe foc inca 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri