Dulceata de patlagute verzi

Sep 22, 2009 - Dulciuri

Patelgutele verzi lunguiete (zise si prunisoare) se pot face dulceata. Este deosebita!

Ingrediente
  • 40-45 patlagute mici
  • 1 kg. zahar
  • 750 ml. apa
  • coaja de lamaie si de portocala taiata feliute
  • miez de nuca
  • o lamaie
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4 min.Se scurge apa , se scutura fiecare patlaguta in parte , se impaneaza cu coaja de lamaie, de portocala si miez de nuca. Intre timp se face siropul dintr-un kg. de zahar si 750 ml. apa. Cand siropul este legat se pun patlagutele si se fierbe in continuare. Dulceata este gata cand punem sirop pe degetul mare si incercam sa-l intindem itre degetul mare si aratator. Daca se tine intre degete pune zeama de la o lamaie ,il lasam sa mai fiarba 2-3 clocote si oprim focul.

  • Daca vrem ca patlagutele sa-si mentina culoarea verde se pune in apa de oparit 2 bobite de piatra vanata (care se foloseste la stropit via), apoi se spala patlagutele.
  • SE folosesc patlagutele lunguiete pentru ca au mai putini samburi.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri