Dulceata de visine

Jun 3, 2009 - Dulciuri

O dulceata care se face foarte usor ca si cea de cirese.visine

Ingrediente
  • o farfurie adanca plina cu varf de visine
  • 1,250 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • Portii: 15
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.

Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit sau se baga la cuptor, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri