Felii cu visine (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2,350 kg faina
  • 400 ml lapte sau 40 g lapte praf
  • 800 g zahar farin (pudra)
  • 1 kg margarina
  • 400 g oua (8 buc) sau 90 g praf de oua integral
  • 20 g bicarbonat
  • 20 ml otet
  • 50 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • Pentru modelat
  • 50 g faina
  • Pentru umplutura
  • 2 kg gem de visine
  • Pentru blat
  • 1,2 kg faina
  • 1,2 kg zahar
  • 200 g ulei
  • 1,2 kg oua (24 buc) sau 180 g galbenus de ou praf, 90 g albus de ou praf
  • 50 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • Pentru decor
  • 3,2 kg visine din compot
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral se dizolva in circa 265 ml apa calduta. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 270 ml apa calda. Albusul de ou praf se dizolva in circa 700 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Laptele praf se dizolva in 400 ml apa. Visinile din compot se scurg de sirop si li se scot samburii.

Prepararea aluatului si coacerea foii „suport".

Margarina se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, laptele rece, razatura de lamaie, vanilina, bicarbonatul dizolvat in otet si se continua amestecul (baterea) pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga faina, se amesteca usor pina se incorporeaza intreaga cantitate, se lasa in repaos la rece, circa 30 minute. Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina in foaie cu grosimea de circa 0,5 cm, se asaza in tava cu margini, se perforeaza pe toata suprafata cu furculita sau croseta si se introduce in cuptor. Se coace pe jumatate la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca si se unge cu gemul de visine.

Prepararea compozitiei pentru blat

Galbenusurile de ou se amesteca (se bat) cu 600 g zahar, se adauga treptat 400 ml apa, continuind baterea inca 10 minute ; se adauga treptat uleiul si razatura de lamiie. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 600 g zahar si vanilina, se continua baterea pina la dizolvarea completa a zaharului dupa care se amesteca usor cu compozitia de galbenus, se adauga treptat faina si se amesteca pana la omogenizare.

Asamblarea, coacerea si finisarea produsului

Compozitia de blat se intinde in strat uniform peste foaia din aluat care a fost unsa cu gem. Se decoreaza cu visine din compot, se introduce in cuptor, se coace la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere si racire, se portioneaza in bucati dreptunghiulare potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri