Figurine cu miere (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 1,8 l lapte sau 180 g lapte praf
  • 6 kg faina
  • 900 g zahar
  • 550 g oua (11 buc) sau 125 g praf de oua integral
  • 550 g untura
  • 1,550 kg miere artificiala
  • 60 g bicarbonat
  • 50 ml otet
  • 50 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • 30 g sare
  • Pentru modelat
  • 150 g faina
  • Pentru uns
  • 250 g oua (10 galbenusuri)
  • Pentru decor
  • 400 g stafide
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Praful de ou integral se dizolva in circa 400 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Miezul de nuca se curata de impuritati si se macina. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1 litru apa calduta.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina, se continua baterea pina ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pana la completa omogenizare. Apoi, se adauga faina, se amesteca usor pana se incorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.

Prepararea umpluturii

Albusurile de ou se amesteca cu zaharul si miezul de nuca, se incalzesc pe foc amestecindu-se continuu ca sa nu se prinda. Cind incepe sa fiarba, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga faina si vanilina si se amesteca pentru uniformizare.

Modelarea si coacerea produsului

Aluatul obtinut se intinde cu ajutorul merdenelei pe planseta presarata cu faina pana se obtine o foaie cu grosimea de circa 2,5 cm. Se asaza in tava si se perforeaza din loc in loc, pe toata suprafata, cu furculita sau croseta. Se coace pe jumatate si se lasa sa se raceasca putin in tava, dupa care se intinde gemul, apoi se asaza compozitia cu nuci, in strat uniform. Se coace la cuptor, la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri