May 5, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Carforii (1 kg) se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se sfarama cu telul. Restul de cartofi (1 kg) se curata de coaja, se spala, se dau prin razatoare si se scurg de lichid. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Cartofii fierti se amesteca cu cartofi cruzi, faina, oua, zahar vanilat, lapte si sare. Se obtine o coca de clatite. In tigaia unsa cu ulei si infierbantata, se ia cu polonicul din coca si se intinde pe toata suprafata tigaii, se frige pe ambele parti, obtinandu-se foaia de clatita. Se repeta operatia pana la terminarea compozitiei.
Prezentarea si servirea
Foile de clatite se servesc umplute cu dulceata, gem s.a.