Foi de clatite din cartofi

May 5, 2014 - Dulciuri


Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 500 gr faina
  • 500 gr oua
  • 1,250 l lapte
  • 300 gr ulei
  • 10 gr zahar vanilat
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carforii (1 kg) se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se sfarama cu telul. Restul de cartofi (1 kg) se curata de coaja, se spala, se dau prin razatoare si se scurg de lichid. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Cartofii fierti se amesteca cu cartofi cruzi, faina, oua, zahar vanilat, lapte si sare. Se obtine o coca de clatite. In tigaia unsa cu ulei si infierbantata, se ia cu polonicul din coca si se intinde pe toata suprafata tigaii, se frige pe ambele parti, obtinandu-se foaia de clatita. Se repeta operatia pana la terminarea compozitiei.

Prezentarea si servirea

Foile de clatite se servesc umplute cu dulceata, gem s.a.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri