May 5, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Untul se framanta cu margarina pana la omogenizare, i se da forma de partrat si se introduce in frigider, circa 20 minute. Faina (500 gr) se aseaza pe planseta, se face un gol in mijloc in care se pune sare, apa, otet si se framanta bine obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita care se lasa in repaos, 20 minute.
Coca se tureaza astfel: se intinde in forma de patrat, subtiat spre margini. Bucata de unt cu margarina se aseaza in mijlocul patratului si se impacheteaza, unind fiecare latura a patratului cu latura opusa. Se intinde din nou, cu sucitorul, folosind faina (100 gr) in foaie groasa de 2 cm si se impacheteaza in patru. Coca se introduce in frigider, 30 minute. Operatia de turare,impachetare si racire se repeta inca de trei ori.
Se foloseste la pregatirea diferitelor preparate din foietaj.