Foietaj crud

May 5, 2014 - Dulciuri



Ingrediente
  • 250 gr unt
  • 250 gr margarina
  • 10 ml otet 9 grade
  • 600 gr faina
  • 10 gr sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Untul se framanta cu margarina pana la omogenizare, i se da forma de partrat si se introduce in frigider, circa 20 minute. Faina (500 gr) se aseaza pe planseta, se face un gol in mijloc in care se pune sare, apa, otet si se framanta bine obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita care se lasa in repaos, 20 minute.

Coca se tureaza astfel: se intinde in forma de patrat, subtiat spre margini. Bucata de unt cu margarina se aseaza in mijlocul patratului si se impacheteaza, unind fiecare latura a patratului cu latura opusa. Se intinde din nou, cu sucitorul, folosind faina (100 gr) in foaie groasa de 2 cm si se impacheteaza in patru. Coca se introduce in frigider, 30 minute. Operatia de turare,impachetare si racire se repeta inca de trei ori.

Se foloseste la pregatirea diferitelor preparate din foietaj.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri