Foietaj cu branza dulce

Dec 2, 2011 - Dulciuri

Va prezint reteta mea de foietaj cu branza dulce: simpla, rapida si gustoasa.

Ingrediente
  • 3 foi de placinta
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 250 g smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri de unt
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Intrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica.

Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare foaie in parte.

Am amestecat intr-un castron branza cu ouale, smantana si zaharul, am pus putina esenta de rom si un praf de sare. Ideal era sa pun si stafide, dar de data asta nu am avut in casa...

Am asezat in tava trei foi unse, am pus peste ele umplutura si deasupra celelalte foi, unsa fiecare in parte, inclusiv ultima.

Am dat la cuptor placinta, urmarind-o din timp in timp sa nu se rumeneasca prea tare. Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o cu un prosop curat pentru a nu se intari foaia de deasupra. Excelenta a iesit!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri