Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

Sep 15, 2014 - Dulciuri

In premiera pentru mine, astazi am facut gem de prune! Am gasit in piata prune atat de coapte si dulci, ca m-am gandit ca nu e cazul sa mai adaug zahar. Am adaugat doar un pumn de miez de nuca si batoane de scortisoara pentru o aroma mai deosebita.
Iata, deci, reteta mea de gem de prune cu nuci:

Ingrediente
  • 3 kg prune brumarii
  • miez de nuca
  • 2 batoane de scortisoara
  • Portii: -
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.

Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita.

Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final am adaugat si miezul de nuca.

Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti sa-i adaugati zahar treptat, pana ii potriviti gustul.

Cand gemul e legat bine, adica zeama a scazut si nu mai curge usor din lingura, e gata!

Am pus gemul inca fierbinte in borcane.

Din cele 3 kg de prune am facut 4 borcane cu gem.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri