Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Laptele praf se dizolva in 4,250 litri apa calduta. Praful de oua se dizolva in circa 1,7 litri apa calduta. Zaharul farin se amesteca cu cacao pana la uniformizare.
Prepararea compozitiei
Laptele in care a fost dizolvata sarea, se pune la fiert. Cind fierbe se adauga treptat faina si se amesteca pina se obtine o compozitie omogena. Se ia vasul de pe foc, se lasa 3-5 minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca circa 30 minute.
Modelarea, prajirea si finisarea produsului
Cu ajutorul unei linguri, se iau parti din compozitie si se prajesc in uleiul incins. Dupa prajire, globuletele se scot cu o paleta si se pudreaza cu zahar farin amestecat cu cacao .