Globulete cu cacao (din compozitia oparita)

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 4,250 kg faina
  • 4,250 l lapte sau 425 g lapte praf
  • 2,550 oua (51 buc) sau 575 g praf de oua integral
  • 100 g sare
  • Pentru prajit
  • 1 kg ulei
  • Pentru decor
  • 700 g zahar farin
  • 85 g cacao
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Laptele praf se dizolva in 4,250 litri apa calduta. Praful de oua se dizolva in circa 1,7 litri apa calduta. Zaharul farin se amesteca cu cacao pana la uniformizare.

Prepararea compozitiei

Laptele in care a fost dizolvata sarea, se pune la fiert. Cind fierbe se adauga treptat faina si se amesteca pina se obtine o compozitie omogena. Se ia vasul de pe foc, se lasa 3-5 minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca circa 30 minute.

Modelarea, prajirea si finisarea produsului

Cu ajutorul unei linguri, se iau parti din compozitie si se prajesc in uleiul incins. Dupa prajire, globuletele se scot cu o paleta si se pudreaza cu zahar farin amestecat cu cacao .

  • Gramaj produs finit: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri