Gogosi "Bucuresti" (cu ou si lapte)

Jun 22, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 300 g drojdie de bere
  • 700 ml lapte sau 70 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 6,6 kg faina
  • 2,750 ml lapte sau 275 g lapte praf
  • 800 g zahar
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integral
  • 1 g vanilina
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru prajit
  • 1,1 kg ulei
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 3,500 l apa calduta si se fierbe.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in 700 ml lapte cald (35-40°C). Se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, vanilina si laptele cald (35-40°C). Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge la suprafata cu ulei si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute, la temperatura de 35-40°C.

Modelarea, prajirea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute. Fiecare bucata de aluat, se intinde putin cu mana in momentul introducerii in baia de ulei incins. Se prajesc circa 5 minute pe o parte apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se mai prajesc aproximativ 5 minute.

Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar pentru a se scurge, se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O bucata: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri