Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 ml apa calduta.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 700 ml apa calda (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 20 minute.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, esenta de rom si circa 1,100 litri apa calda (35-40°C). Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge cu ulei la suprafata si se lasa la dospit 30 minute.
Modelarea, prajirea si finisarea produsului
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei, se lasa sa creasca la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.Se introduc in baia de ulei incins. Se prajesc circa 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se mai prajesc inca circa 5 minute.Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei si se umplu cu circa 10 g marmelada cu ajutorul unui pos cu dui. Se pudreaza cu zahar farin vanilat.