Gogosi cu marmelada (aluat dospit)

Jun 22, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 150 g drojdie
  • 50 g sare
  • Pentru aluat
  • 2,8 kg faina
  • 400 g oua (8 bucati) sau 90 g praf de oua integral
  • 250 g zahar
  • 10 ml esenta de rom
  • 30 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 1 kg marmelada
  • Pentru decor
  • 100 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 270 ml apa calduta.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 700 ml apa calda (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 20 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, esenta de rom si circa 1,100 litri apa calda (35-40°C). Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge cu ulei la suprafata si se lasa la dospit 30 minute.

Modelarea, prajirea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei, se lasa sa creasca la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.Se introduc in baia de ulei incins. Se prajesc circa 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se mai prajesc inca circa 5 minute.Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei si se umplu cu circa 10 g marmelada cu ajutorul unui pos cu dui. Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O bucata: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri