Gogosi simple (din aluat dospit)

Jun 22, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 300 g drojdie de bere
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 6,6 kg faina
  • 300 g zahar
  • 1 g vanilina
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru prajit
  • 1,1 kg ulei
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva în circa 700 ml apa calda (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute.

Prepararea aluatului

Zaharul, sarea si vanilina, se dizolva în circa 3,700 l apa calduta (35-40°C), apoi se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge la suprafata cu ulei si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute.

Modelarea si prajirea gogosilor

Aluatul se imparte în 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute. Fiecare bucata de aluat, se întinde putin cu mana în momentul introducerii în baia de ulei incins. Se prajesc circa 5 minute pe o parte, apoi se întorc cu o paleta pe cealalta parte si se mai prajesc aproximativ 5 minute.

Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar sa se scurga si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O bucata: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri