Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva în circa 700 ml apa calda (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute.
Prepararea aluatului
Zaharul, sarea si vanilina, se dizolva în circa 3,700 l apa calduta (35-40°C), apoi se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge la suprafata cu ulei si se lasa la fermentat (dospit) 30-40 minute.
Modelarea si prajirea gogosilor
Aluatul se imparte în 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute. Fiecare bucata de aluat, se întinde putin cu mana în momentul introducerii în baia de ulei incins. Se prajesc circa 5 minute pe o parte, apoi se întorc cu o paleta pe cealalta parte si se mai prajesc aproximativ 5 minute.
Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar sa se scurga si se pudreaza cu zahar farin vanilat.