Gris cu frisca si fructe confiate

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1,5 l lapte
  • 150 g gris
  • 100 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • pentru decor
  • 250 g frisca
  • 25 g zahar
  • 100 g fructe confiate
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Laptele se fierbe. Fructele confiate se taie cuburi. Frisca se bate, se adauga zahar si zahar vanilat si se amesteca pentru uniformizare.

Tehnica prepararii

In laptele fiert, cand da in clocot, se adauga grisul sub forma de ploaie, amestecând continuu. Se adauga zahar si se continua fierberea la foc moderat, amestecând mereu pentru a nu se forma aglomerari, se amesteca cu zahar vanilat, 3/4 din cantitatea de fructe confiate si se toarna in forme (cesti de cafea), umezite cu apa si se lasa sa se raceasca. Se scot din forme, se asaza pe platou sau farfurioare si se orneaza cu câte o avelina de frisca batuta, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, cu decor din fructe confiate. Se serveste rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri