Gris cu lapte

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 200 g gris
  • 1,250 g lapte
  • 100 g zahar
  • 250 g sirop de fructe
  • 5 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Grisul se toarna in ploaie, putin câte putin, in laptele care fierbe in clocot, amestecând mereu. Se continua fierberea la foc moderat, amestecând continuu. Se adauga sare, zahar, cu 10 minute inainte de terminarea fierberii. Cand este fiert grisul cu lapte, se pune in compotiere sau farfurioare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in compotiera sau farfurioara. Se serveste cald, cu sirop de fructe deasupra.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri