Langosi cu marmelada

Jun 22, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 300 g drojdie de bere
  • 700 ml lapte sau 70 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 5 kg faina
  • 2,7 l lapte sau 270 g lapte praf
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integral
  • 250 g zahar
  • 20 ml esenta de vanilie
  • 1 g vanilina
  • 70 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 3,5 kg marmelada
  • Pentru prajit
  • 1,2 kg ulei
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 3,400 litri apa calduta si se fierbe.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C), vanilina, esenta de lamaie, se amesteca cu maiaua si se framanta. cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la dospit circa 30 minute, la temperatura de 35-40°C. Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei si se lasa in repaos circa 10 minute la temperatura de 35-40°C.

Modelarea si prajirea langosilor

Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei, in foi ovale cu dimensiunea de circa 20 cm. si grosimea de aproximativ 0,5 cm. La mijlocul foii se asaza circa 35 g. marmelada, se pliaza in doua, se preseaza marginile, se lasa sa creasca 30 minute pe planseta unsa cu ulei, la temperatura de 35-40°C. Se introduc in baia de ulei incins, se prajesc circa 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe partea cealalta si se mai prajesc aproximativ 5 minute. Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O bucata: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri