Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 3,400 litri apa calduta si se fierbe.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C), vanilina, esenta de lamaie, se amesteca cu maiaua si se framanta. cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la dospit circa 30 minute, la temperatura de 35-40°C. Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei si se lasa in repaos circa 10 minute la temperatura de 35-40°C.
Modelarea si prajirea langosilor
Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei, in foi ovale cu dimensiunea de circa 20 cm. si grosimea de aproximativ 0,5 cm. La mijlocul foii se asaza circa 35 g. marmelada, se pliaza in doua, se preseaza marginile, se lasa sa creasca 30 minute pe planseta unsa cu ulei, la temperatura de 35-40°C. Se introduc in baia de ulei incins, se prajesc circa 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe partea cealalta si se mai prajesc aproximativ 5 minute. Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar sa se scurga de ulei si se pudreaza cu zahar farin vanilat.