Langosi

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1,6 kg faina
  • 500 g untura sau ulei
  • 200 g oua
  • 50 g drojdie
  • 700 g cartofi
  • 100 g zahar pudra
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se toaca cu masina. Drojdia se dizolva in apa calduta (circa 50 ml) si se amesteca cu 100 g faina, lasandu-se la dospit 10 minute.

Tehnica prepararii

Maiaua de drojdie se framanta cu faina, oua, sare, cartofi si apa (circa 1 l), obtinand o coca de consistenta mai moale. Se lasa sa dospeasca, se portioneaza bucati de circa 60 g, se modeleaza dandu-se forma rotunda (aplatizata). Se prajesc in untura sau ulei pe ambele parti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, pudrat cu zahar pudra.

  • O portie: 60 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri