Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 600 ml apa calduta.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 700 ml. apa calduta (35-40°C). Se amesteca cu faina si se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, pana isi mareste volumul de 2-3 ori.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga circa 2,700 litri apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la dospit circa 30 minute la temperatura de 35-40°C. Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei, se ung cu ulei si se lasa in repaos la temperatura de 35-40°C, circa 10 minute.
Prepararea umpluturii
Brinza de burduf se amesteca cu ouale pina la uniformizare.
Modelarea si prajirea langosilor
Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei, in foi ovale cu dimensiunea de circa 20 cm. si grosimea de circa 0,5 cm. La mijlocul foii se asaza circa 30 g umplutura, se pliaza in doua, se preseaza marginile, se lasa sa creasca circa 30 minute la temperatura de 35-40°C pe planseta unsa cu ulei. Se introduc in baia de ulei incins, se prajesc circa 5 minute pe o parte apoi se intorc cu o paleta pe partea cealalta si se mai prajesc aproximativ 5 minute. Dupa prajire, se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar si se lasa sa se scurga.