Lapte de pasare

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 2 l lapte
  • 300 g oua
  • 300 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Laptele se fierbe cu 100 g zahar.

Tehnica prepararii

Albusurile se bat spuma cu telul, se adauga treptat 100 g zahar, continuand baterea pâna ce se formeaza o spuma tare. Din albusul spuma, se iau galuste cu lingura si se pun in cratita cu lapte, la foc moderat unde se tin mai putin de 2 minute, pe fiecare parte. Galustele se scot intr-un vas separat. Laptele se strecoara si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile de ou se amesteca bine cu 100 g zahar, se adauga putin cate putin lapte racit si se amesteca mereu pe foc moderat, pentru a nu se lipi de vas, pana ce se ingroasa putin. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, deasupra se aranjeaza galustele de albus.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in compotiera. Se serveste rece.

  • O portie: 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri