Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 270 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 500 ml apa calduta si se fierbe. Miezul de nuca se alege de impuritati si se zdrobeste cu merdeneaua.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat galbenusurile de ou si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga laptele, sarea, bicarbonatul dizolvat in otet, vanilina si se framanta cu faina. Aluatul obtinut se lasa la repaos, la rece, circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Marmelada se amesteca cu miezul de nuca.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se intinde in foi cu grosimea de circa 0,5 cm, se asaza in tavi separate si se taie in straifuri late de circa 4 cm, se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire, straifurile se scot din tava si se umplu cu marmelada amestecata cu nuca, apoi se ung cu marmelada si se glaseaza cu fondant alb de patiserie. Se decoreaza cu barot granulat de nuci verde.