Lintzer cu nuci si marmelada

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3,6 kg faina
  • 2 kg unt in amestec cu margarina 50%
  • 900 g zahar farin
  • 600 g oua (24 galbenusuri) sau 180 g galbenus de ou praf
  • 500 ml lapte sau 50 g lapte praf
  • 50 g bicarbonat
  • 30 ml otet
  • 1 g vanilina
  • 20 g sare
  • Pentru umplutura
  • 2 kg marmelada
  • 600 g miez de nuca
  • Pentru modelat
  • 200 g faina
  • Pentru glazura
  • 1,5 kg fondant alb de patiserie
  • 100 g barot de nuci verde
  • 400 g marmelada
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 270 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 500 ml apa calduta si se fierbe. Miezul de nuca se alege de impuritati si se zdrobeste cu merdeneaua.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat galbenusurile de ou si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga laptele, sarea, bicarbonatul dizolvat in otet, vanilina si se framanta cu faina. Aluatul obtinut se lasa la repaos, la rece, circa 30 minute.

Prepararea umpluturii

Marmelada se amesteca cu miezul de nuca.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se intinde in foi cu grosimea de circa 0,5 cm, se asaza in tavi separate si se taie in straifuri late de circa 4 cm, se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire, straifurile se scot din tava si se umplu cu marmelada amestecata cu nuca, apoi se ung cu marmelada si se glaseaza cu fondant alb de patiserie. Se decoreaza cu barot granulat de nuci verde.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri