Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 400 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 3,900 litri apa calduta si se fierbe. Uleiul si untul se incalzesc la temperatura de 35-40°C. Margarina se incalzeste pina la 20°C.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul se dizolva in laptele cald (35-40°C) si se framanta cu faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C aproximativ 30 minute.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea, zaharul si vanilina, se adauga laptele cald (35-40°C). Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga grasimea ancalzita (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la fermentat (dospit) circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Margarina incalzita (20°C), se amesteca cu ouale, zaharul, faina si vanilina pina la omogenizare.
Modelarea si coacerea
Aluatul se imparte in 4 parti egale care se intind cu merdeneaua pe planseta, in foi cu grosimea de 6-7 milimetri. Pe fiecare foaie se intinde compozitia de margarina in strat uniform, apoi se ruleaza. Se obtin rulouri care se portioneaza potrivit gramajului in bucati de 3-4 cm. Se asaza in tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ou, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Separat, se fierbe laptele cu zaharul, se lasa sa se raceasca putin si se adauga vanilina si esenta de rom.
Finisarea produsului
Dupa coacere, melcii se lasa sa se raceasca putin, se introduc pe rand in laptele indulcit si cald (circa 60°C) si se lasa sa se scurga.