Merdenele "Desert" (din aluat cu untura)

Jun 29, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3,6 kg faina
  • 50 ml otet
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 1,3 kg untura
  • 100 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 3,6 kg branza de vaci
  • 500 g smantana
  • 600 g zahar
  • 400 g oua (8 buc) sau 90 g praf de oua integral
  • 100 g razatura de lamaie
  • 250 g gris sau 500 g faina
  • 1 g vanilina
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta. Grisul se fierbe in 250 ml apa, apoi se raceste.

Preparea aluatului

Din faina, circa 2 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare, care se modeleaza rotund si se lasa 30 minute in repaos.Dupa trecerea timpului de repaos se imparte in 25 bucati egale care se modeleaza rotund, se ung cu untura, se intind cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu dimensiunea de 30/50 cm; se ung cu untura, se impaturesc in trei, apoi in patru, se aseaza pe planseta unsa cu ulei si se tin 30 minute la rece.

Prepararea umpluturii

Branza se amesteca cu smantana, ouale, grisul, coaja de lamaie, vanilia si zaharul, pana la uniformizare.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, in foaie patrata cu dimensiunea de 30/30 cm, care se taie in 4 (se obtin 4 patrate) ; pe fiecare bucata se aseaza 55 g umplutura, dupa care se unesc colturile opuse doua cate doua; se aseaza in tava, pe partea pliata, se ung cu untura si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri