Mere in foietaj

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1,2 kg mere
  • 100 g zahar
  • 1 g scortisoara
  • 10 g zahar vanilat
  • 400 g foietaj crud
  • 25 g faina
  • 50 g oua
  • 50 g zahar pudra
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Merele se spala, li se scoate casuta seminala cu un cutit special si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se bat putin pentru omogenizare.

Tehnica prepararii

Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm. In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc. Se asaza intr-o tava stropita cu apa si se coc la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste cald.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri