Mere sufle

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 750 g mere
  • 200 g faina
  • 150 g oua
  • 300 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 1 g scortisoara
  • 150 g ulei
  • 50 g zahar pudra
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Merele se spala, se curata de coaja si casa seminala, se taie rondele de 2-3 mm grosime. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Zaharul farin se amesteca cu scortisoara macinata. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Albusurile se bat spuma, adaugând treptat zahar. Laptele se amesteca cu 150g faina, galbenusuri de ou si albusurile batute spuma. Feliile de mere se trec prin faina (50g), apoi prin compozitia de ou si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, pudrat cu zahar farin si scortisoara.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri