Merisor (compozitie batuta)

Jun 26, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 2,6 kg faina
  • 2 kg zahar
  • 1,8 kg oua (36 buc)
  • 600 g ulei
  • 10 g bicarbonat
  • 10 ml otet
  • 6 kg mere proaspete
  • 10 g scortisoara
  • 1 g vanilina
  • 25 g sare
  • Pentru tava
  • 50 g faina
  • 50 g ulei
  • Pentru decor
  • 150 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu sare. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 400 ml. apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,1litri apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Scortisoara se macina si se cerne. Merele se spala, se curata de coaja si casa seminala, se taie cubulete mici, se amesteca cu scortisoara, apoi cu faina.

Prepararea compozitiei

Galbenusurile de oua se spumeaza cu 800 g zahar. Se adauga treptat uleiul si bicarbonatul dizolvat in otet si se continua baterea circa 10 minute. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 1,2 kg zahar, vanilina si se continua baterea pina la dizolvarea completa a acestuia, dupa care se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri. Se adauga treptat merele amestecate cu scortisoara si faina amestecandu-se pina la uniformizare.

Coacerea si finisarea produsului

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu margini, unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza suprafata, se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se portioneaza potrivit gramajului, se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri