Mini Croissants cu gem de gutui

Mar 20, 2013 - Dulciuri

Am facut rapid niste croissante mici si dragalase pentru copiii mei dragi.
Nimic mai simplu, daca ai la indemana un pachet de aluat de placinta si un borcan de gem.

Ingrediente
  • 1 pachet aluat placinta
  • gem de gutui
  • 1 galbenus
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Lasati aluatul la decongelat cateva ore. Intindeti-l pe masa.

Porniti cuptorul la 200 grade.

Ungeti tava de copt cu unt.

Taiati-l in fasii mai mici, pentru a obtine croissante micute si formati triunghiuri isoscele.

Puneti cate o lingurita de gem pe fiecare triunghi format si apoi rulati spre varf.

Asezati croissantele obtinute in tava de copt, astfel incat varfurile triunghiurilor sa fie deasupra. Presati usor varfurile de aluat, pentru a nu se desprinde.

Ungeti fiecare croissant cu galbenus de ou.

Puneti tava in cuptor, acoperiti cu hartie de copt si lasati la copt 30 minute. Verificati din cand in cand sa nu se rumeneasca prea tare.

  • pentru o reteta de post puteti inlocui galbenusul de ou cu apa amestecata cu zahar, sau ulei cu zahar

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri