Sep 17, 2014 - Dulciuri
Pentru ca sunt o ciocolatoasa, am pregatit briose cu ... ciocolata, cu ce altceva? :)) M-am uitat prin retetele altei ciocolatoase (Ruxy ) si am ales una dintre ele...N-aveam cum sa dau gres! Multumesc, Ruxy, draga!
Am preincalzit cuptorul la 210 grade.
Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.
Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei.
Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al ciocolatei cu lapte si o lingurita de esenta de rom.
Au urmat faina si praful de sare.
Compozitia de briose am turnat-o in forme de silicon pentru briose, pe care le-am uns cu unt, pentru a fi sigura ca se desprind usor. Am avut doar 6 forme mari, asa ca restul compozitiei am pus-o in forme mai mici.
Odata umplute formele, le-am dat la cuptor pentru 8 minute.
Au iesit perfecte pentru mine, inchegate la suprafata, iar la interior destul de lichide. Cand am luat cu lingura dintr-una, sosul a curs, dar nu asa rau incat sa se intinda pe toata farfuria.
Daca preferati ca sosul sa fie putin mai lichid jonglati cu temperatura cuptorului, sau cu timpul de coacere.
Daca preferati ciocolata amaruie puneti 250 g ciocolata si nu mai e nevoie de cacao; in cazul acesta mai adaugati si zahar;