Jun 22, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 300 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,700 1 apa calduta si se fierbe. Margarina se incalzeste la temperatura de 35-40°C. Miezul de nuca se alege de impuritati si se zdrobeste cu merdeneaua.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in laptele caldut (35-40°C) se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, 15-20 minute.
Prepararea aluatului
Galbenusurile de ou se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C), vanilina si razatura de lamaie. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat margarina incalzita (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit in vasul acoperit 30-45 minute.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul obtinut se imparte in 100 bucati egale. Se modeleaza rotund, pe planseta unsa cu ulei, se asaza in tavile unse cii ulei si se lasa la odihna circa 15 minute apoi se ung cu galbenus si se lasa inca 10 minute, in repaos. Dupa trecerea timpului de repaos, se ung din nou cu galbenus de ou, se cresteaza la suprafata in patru si se presara cu nuca. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).