Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Merele se spala, se curata de coaja, se rad si se storc de suc. Faina se cerne. Scortisoara se macina.
Tehnica prepararii
Albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu galbenusuri de ou, sare, jumatate din cantitatea de razatura de lamaie si faina. Din aceasta compozitie se fac 10 omlete care se prajesc pe o singura parte, in 50 g ulei. Merele se inabusa in unt, adaugand zahar, scortisoara si razatura de lamaie. Cu aceasta compozitie se umplu omletele pe partea neprajita si se pliaza in doua sub forma de semicerc. Omletele se asaza pe un platou uns cu 25 g ulei, se pudreaza cu zahar pudra si se introduc la cuptor circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.