Omleta cu mere

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 500 g oua
  • 200 g faina
  • 75 g ulei
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 g scortisoara
  • 10 g razatura de lamaie
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Merele se spala, se curata de coaja, se rad si se storc de suc. Faina se cerne. Scortisoara se macina.

Tehnica prepararii

Albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu galbenusuri de ou, sare, jumatate din cantitatea de razatura de lamaie si faina. Din aceasta compozitie se fac 10 omlete care se prajesc pe o singura parte, in 50 g ulei. Merele se inabusa in unt, adaugand zahar, scortisoara si razatura de lamaie. Cu aceasta compozitie se umplu omletele pe partea neprajita si se pliaza in doua sub forma de semicerc. Omletele se asaza pe un platou uns cu 25 g ulei, se pudreaza cu zahar pudra si se introduc la cuptor circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri