Jun 11, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Laptele se fierbe. Orezul se alege de impuritati si se spala. Fructele confiate se taie cuburi. Frisca se bate, se adauga zahar si zahar vanilat si se amesteca usor pentru uniformizare.
Tehnica prepararii
In laptele fiert, cand da in clocot, se adauga orezul si se continua fierberea, amestecand mereu pentru a nu se lipi de vas. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zahar, sare, zahar vanilat si se continua fierberea. Se lasa sa se raceasca putin si se toarna in forme (cesti de cafea) umezite cu apa si se lasa sa se raceasca. Se scoate din forme, se asaza pe platou sau farfurioare si se orneaza (cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit) cu cate o avelina din frisca batuta.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, cu decor de fructe confiate. Se serveste rece.