Orez cu lapte

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 300 g orez
  • 1,5 l lapte
  • 100 g zahar
  • 3 g scortisoara
  • 5 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Orezul se alege de impuritati si se spala. Scortisoara se piseaza marunt.

Tehnica prepararii

Laptele se fierbe, cand da in clocot, se adauga orez, amestecand continuu. Se fierbe la foc moderat. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zahar si sare, amestecand continuu, sa nu se lipeasca de vas.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in compotiera sau farfurioara, cu scortisoara deasupra. Se poate servi cald sau rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri