Orez cu mere

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 250 g orez
  • 1,250 l lapte
  • 100 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 1 g scortisoara
  • 5 g sare
  • 500 g mere
  • 200 g sirop de fructe
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Orezul se alege de impuritati si se spala. Laptele se fierbe. Merele se spala, se curata de coaja si casa seminala si se taie felii. Scortisoara se macina.

Tehnica prepararii

Orezul se fierbe in lapte, amestecand continuu, pentru a nu se lipi de vas. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zahar, sare si spre sfarsit, zahar vanilat. Orezul fiert se toarna in compotiere sau castronase mici. Feliile de mere se fierb in sirop, se asaza peste orez si se presara scortisoara.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in compotiera sau castronas. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri