Jun 26, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 400 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,1 litri apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet.
Prepararea umpluturii
Merele se amesteca cu zaharul, pesmetul, vanilina si scortisoara, pana se uniformizeaza.
Prepararea compozitiei
Galbenusurile de ou se spumeaza cu 300 g. zahar, se adauga bicarbonatul dizolvat in otet, razatura de lamaie, uleiul si se continua baterea circa 10 minute. Separat, se bat albusurile de ou, cu 450 g zahar, apoi se toarna peste compozitia din galbenus, se amesteca usor, se adauga treptat faina si se amesteca pina la omogenizare.
Coacerea si finisarea produsului
Compozitia de mere se asaza in strat uniform, (de circa 2 cm), in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se coace circa 10 minute la temperatura moderata (180-220°C). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Peste stratul de mere, se asaza compozitia de pandispan, se niveleaza in strat uniform de circa 1,5 cm, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C) aproximativ 15 minute. Dupa coacere, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se rastoarna. Se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare, potrivit gramajului si se pudreaza cu zahar farin vanilat.