Jun 26, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,1 litri apa calduta. Galbenusurile de ou praf se dizolva in circa 440 ml apa calduta. Rahatul se pudreaza cu faina si se taie bucati.
Prepararea compozitiei
Galbenusurile de ou se spumeaza cu 400 g zahar, se adauga treptat circa 200 ml apa, continuand baterea circa 10 minute. Se adauga vanilina si razatura de lamaie. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 600 g zahar, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Se amesteca usor cu compozitia de galbenus, se adauga treptat faina si rahatul si se amesteca pana la uniformizare.
Coacerea si finisarea
Compozitia obtinuta se asaza in formele unse cu ulei si tapetate cu faina, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme si se pudreaza cu zahar farin vanilat, se portioneaza potrivit gramajului.