Jun 26, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Albusurile de ou praf se dizolva in circa 1,8 l apa calduta. Visinele proaspete, se spala, se curata de codite, li se scot simburii, se lasa sa se scurga si se amesteca usor cu toata cantitatea de faina.
Prepararea compozitiei
Galbenusurile de ou se spumeaza cu 750 g zahar, se adauga vanilia continuand baterea circa 10 minute. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 750 g zahar, se continua baterea pana la dizolvarea completa a zaharului dupa care se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri, se adauga treptat faina amestecata cu visinele si se amesteca pana la uniformizare.
Coacerea si finisarea
Compozitia obtinuta se asaza in formele unse cu ulei si tapetate cu faina, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme si se pudreaza cu zahar farin vanilat.