Papanasi fierti

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g faina
  • 250 g gris
  • 15 g razatura de lamaie
  • 150 g oua
  • 75 g zahar
  • 150 g unt
  • 500 g smantana
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Branza de vaci se stoarce bine de apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Branza de vaci se amesteca cu faina, sare, oua, zahar, gris si razatura de lamaie. Din compozitia obtinuta, se portioneaza bucati cu lingura, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, circa 15 minute. Papanasii fierti se scot pe platou si se stropesc cu unt topit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu smantana deasupra.

  • O portie: papanasi 185 g; smântâna 50 g; unt 15 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri