Papanasi

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1 kg branza de vaci
  • 400 g faina
  • 150 g oua
  • 100 g zahar
  • 3 g bicarbonat
  • 10 g razatura de lamaie
  • 100 g gris
  • 125 g ulei
  • 500 g smantana
  • 50 g zahar pudra
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Bicarbonatul se cerne.

Tehnica prepararii

Branza de vaci se amesteca cu faina, oua, zahar, bicarbonat, razatura de lamaie, gris si sare. Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa in mijloc si se prajesc in ulei. Se pudreaza cu zahar farin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe farfurioara (cate doi papanasi la o portie), cu smantana si zahar farin deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: papanasi 130 g, smantana 50 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri