Pateuri de casa (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2 kg faina
  • 1 kg margarina
  • 1 kg branza de vaci
  • 200 g oua (4 buc) sau 45 g praf de oua integral
  • 40 g praf de copt
  • 40 ml otet
  • 50 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 100 g zahar
  • 100 g oua (2 buc)
  • putina vanilina
  • Pentru decor
  • 100 g oua (2 buc)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral, se dizolva in circa 130 ml apa calduta. Brinza telemea se spala si se rade. Praful de copt se dizolva in otet.

Prepararea aluatului

Brinza de vaci se amesteca cu margarina, ouale, sarea si praful de copt dizolvat in otet, se framanta usor cu faina, pana se obtine un aluat de consistenta potrivita ; se lasa in repaos circa 30 minute.

Prepararea umpluturii

Brinza telemea se amesteca cu brinza de vaci, zaharul, ouale si vanilina, pana la omogenizarea completa.

Modelarea, coacerea si finisarea pateurilor

Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de 0,5 cm, se taie in bucati patrate cu latura de circa 6 cm. Pe fiecare bucata se asaza circa 13 g de umplutura. Se pliaza unind 2 colturi opuse, realizind pateurile. Se asaza in tava stropita cu apa, se ung deasupra cu ou, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 45 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri