Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral, se dizolva in circa 130 ml apa calduta. Brinza telemea se spala si se rade. Praful de copt se dizolva in otet.
Prepararea aluatului
Brinza de vaci se amesteca cu margarina, ouale, sarea si praful de copt dizolvat in otet, se framanta usor cu faina, pana se obtine un aluat de consistenta potrivita ; se lasa in repaos circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Brinza telemea se amesteca cu brinza de vaci, zaharul, ouale si vanilina, pana la omogenizarea completa.
Modelarea, coacerea si finisarea pateurilor
Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina, in foaie cu grosimea de 0,5 cm, se taie in bucati patrate cu latura de circa 6 cm. Pe fiecare bucata se asaza circa 13 g de umplutura. Se pliaza unind 2 colturi opuse, realizind pateurile. Se asaza in tava stropita cu apa, se ung deasupra cu ou, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).